Perník s citronovou polevou bez přidaného cukru

Ingredience

200 g polohrubé mouky

1 prášek do perníku

50 g náhradního sladidla na pečení

4 vejce

2 lžíce kakaa

240 ml mléka

hrst rozinek

100 ml oleje

hrst mletých vlašských ořechů

Na citronovou polevu

10 lžic citronové šťávy

10 g náhradního sladidla na pečení

Postup přípravy

1

Plech vyložíme pečicím papírem. Do misky prosejeme mouku. Smícháme ji s práškem do perníku, sladidlem, kakaem a mletými vlašskými ořechy.

2

Vejce vyšleháme s mlékem a vše zapracujeme do sypkých surovin. Přidáme olej, rozinky a důkladně mícháme, dokud nevznikne jemná hladká hmota.

3

Směs rovnoměrné rozložíme na plech. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečeme 35 minut.

4

Citronovou šťávu nalijeme do misky a vyšleháme společně se sladidlem. Šleháme tak dlouho, dokud nemá hmota požadovanou konzistenci.

5

Hotový perník vyndáme z trouby, necháme vychladnout a potřeme polevou. Poté ho můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4