Perník s citronovou polevou bez přidaného cukru
Ingredience
200 g polohrubé mouky
1 prášek do perníku
50 g náhradního sladidla na pečení
4 vejce
2 lžíce kakaa
240 ml mléka
hrst rozinek
100 ml oleje
hrst mletých vlašských ořechů
Na citronovou polevu
10 lžic citronové šťávy
10 g náhradního sladidla na pečení
Postup přípravy
1
Plech vyložíme pečicím papírem. Do misky prosejeme mouku. Smícháme ji s práškem do perníku, sladidlem, kakaem a mletými vlašskými ořechy.
2
Vejce vyšleháme s mlékem a vše zapracujeme do sypkých surovin. Přidáme olej, rozinky a důkladně mícháme, dokud nevznikne jemná hladká hmota.
3
Směs rovnoměrné rozložíme na plech. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečeme 35 minut.
4
Citronovou šťávu nalijeme do misky a vyšleháme společně se sladidlem. Šleháme tak dlouho, dokud nemá hmota požadovanou konzistenci.
5
Hotový perník vyndáme z trouby, necháme vychladnout a potřeme polevou. Poté ho můžeme podávat.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept