Recepty Polévky Pestrá podzimní polévka plná zeleniny

Ingredience

1 cibule
2 mrkve
2 ks kořenové petržele
l zeleninového bujónu
50 g zelených fazolí
½ celeru
4 brambory
1 hrst petrželky (kadeřavé)
mletý černý pepř
sůl
slunečnicový olej

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Cibuli, brambory, kořenovou petrželku, celer a mrkev oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno, brambory, celer a petržel na kostičky. Fazolky nakrájíme na menší kousky a mrkev na plátky.

2

Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a následně přidáme mrkev, petržel a celer.

3

Zeleninu restujeme asi 5 minut, do zeleninového základu přidáme brambory, zelené fazolky a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 15 až 20 minut, dokud není všechna zelenina měkká.

4

Polévku ochutíme pepřem, solí a petrželkou. Hotovou polévku ještě v případě potřeby okořeníme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3