Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Pikantní 10 hodin sušené jerky patří na cesty, je to pochoutka na zahnání hladu.
Maso si rozdělíme na třetiny. Zabalíme ho do sáčku a dáme do mrazáku zmrznout. Nesmí však zmrznout úplně. Bohatě bude stačit, když jej v mrazáku necháme 2 hodiny.
Zmrzlé maso nakrájíme na tenké plátky. Čím tenčí budou, tím lépe a rychleji se budou sušit.
V misce smícháme sojovou omáčku, worcester s medem, whisky, chilli a lisovaným česnekem. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Marinádu zamícháme a uložíme do ní maso.
Maso v míse zakryjeme potravinářskou fólii. Maso necháme marinovat přes noc na minimálně 13 hodin.
Troubu předehřejeme na 80 °C. Každý plátek masa napíchneme na špejli a zavěsíme na na mřížku v troubě. Maso se takto nejlépe vysuší.
Pod maso umístíme plech, který bude zachytávat šťávu z masa. Maso pečeme 10 hodin, aby se dokonale vysušilo.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.