Pikantní 10 hodin sušené jerky

Ingredience

1 kg hovězí svíčkové
130 ml sójové omáčky
130 ml worcestrové omáčky
3 lžíce medu
1 lžička drceného chilli
5 stroužků česneku
2 lžíce whiskey
sůl
barevný pepř

Postup přípravy

1

Maso si rozdělíme na třetiny. Zabalíme ho do sáčku a dáme do mrazáku zmrznout. Nesmí však zmrznout úplně. Bohatě bude stačit, když jej v mrazáku necháme 2 hodiny.

2

Zmrzlé maso nakrájíme na tenké plátky. Čím tenčí budou, tím lépe a rychleji se budou sušit.

3

V misce smícháme sojovou omáčku, worcester s medem, whisky, chilli a lisovaným česnekem. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Marinádu zamícháme a uložíme do ní maso.

4

Maso v míse zakryjeme potravinářskou fólii. Maso necháme marinovat přes noc na minimálně 13 hodin.

5

Troubu předehřejeme na 80 °C. Každý plátek masa napíchneme na špejli a zavěsíme na na mřížku v troubě. Maso se takto nejlépe vysuší.

6

Pod maso umístíme plech, který bude zachytávat šťávu z masa. Maso pečeme 10 hodin, aby se dokonale vysušilo.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3