Pikantní 10 hodin sušené jerky
Ingredience
1 kg hovězí svíčkové
130 ml sojové omáčky
130 ml worcesteru
3 lžíce medu
1 lžička mletého chilli
5 stroužků česneku
2 lžíce whisky
sůl
barevný pepř
Postup přípravy
1
Maso si rozdělíme na třetiny. Zabalíme ho do sáčku a dáme do mrazáku zmrznout. Nesmí však zmrznout úplně. Bohatě bude stačit, když jej v mrazáku necháme 2 hodiny.
2
Zmrzlé maso nakrájíme na tenké plátky. Čím tenčí budou, tím lépe a rychleji se budou sušit.
3
V misce smícháme sojovou omáčku, worcester s medem, whisky, chilli a lisovaným česnekem. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Marinádu zamícháme a uložíme do ní maso.
4
Maso v míse zakryjeme potravinářskou fólii. Maso necháme marinovat přes noc na minimálně 13 hodin.
5
Troubu předehřejeme na 80 °C. Každý plátek masa napíchneme na špejli a zavěsíme na na mřížku v troubě. Maso se takto nejlépe vysuší.
6
Pod maso umístíme plech, který bude zachytávat šťávu z masa. Maso pečeme 10 hodin, aby se dokonale vysušilo.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4