Recepty Hlavní jídla S masem Pikantní bůček pečený nad bramborami

Ingredience

1 kg vepřového bůčku (vcelku bez kůže)
čerstvý tymián (a rozmarýn)
mletý černý pepř
sůl
Na potření
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce dijonské hořčice
1 polévková lžíce sójové omáčky
drcené chilli
Na brambory
1 kg brambor (nakrájených na tenké plátky)
1 cibule (velká)
3 stroužky česneku
4 bobkové listy
tymián (a rozmarýn)
mletý černý pepř
sůl
½ l kuřecího bujónu (drůbežího vývaru)

Postup přípravy

1

Nakrájené brambory rozprostřeme na plech, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, osolíme, opepříme, vše promícháme a zalijeme vývarem. Dáme do vyhřáté trouby na 170 °C na spodní příčku.

2

Maso ze strany pod kůží nařežeme do mřížky, vetřeme do něho sůl, pepř a nasekané bylinky, zbytek stran osolíme. Vložíme na střední příčku na mřížku tak, aby šťáva kapala do brambor. Vše pečeme pomalu 3 hodiny.

3

Nakonec z uvedených surovin vymícháme marinádu, kterou maso potřeme a necháme dopéct kůrčičku. Brambory díky šťávě z masa mají vynikající chuť.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3