Recepty Hlavní jídla S masem Pikantní bůček pečený nad bramborami

Ingredience

1 kg bůčku vcelku bez kůže

čerstvý tymián a rozmarýn

pepř

sůl

Na potření

1 polévková lžíce medu

1 polévková lžíce dijonské hořčice

1 polévková lžíce sojové omáčky

chilli

Na brambory

1 kg brambor nakrájených na tenké plátky

1 velká cibule

3 stroužky česneku

4 bobkové listy

tymián a rozmarýn

pepř

sůl

1/2 l drůbežího vývaru

Postup přípravy

1

Nakrájené brambory rozprostřeme na plech, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, osolíme, opepříme, vše promícháme a zalijeme vývarem. Dáme do vyhřáté trouby na 170 °C na spodní příčku.

2

Maso ze strany pod kůží nařežeme do mřížky, vetřeme do něho sůl, pepř a nasekané bylinky, zbytek stran osolíme. Vložíme na střední příčku na mřížku tak, aby šťáva kapala do brambor. Vše pečeme pomalu 3 hodiny.

3

Nakonec z uvedených surovin vymícháme marinádu, kterou maso potřeme a necháme dopéct kůrčičku. Brambory díky šťávě z masa mají vynikající chuť.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 16. 10. od 8:00 do 22. 10. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/34_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4