Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Polévky Pikantní dýňová polévka se sýrovým chlebem

Ingredience

800 ml zeleninového bujónu
130 ml smetany na vaření
2 lžíce másla
1 ks dýně Hokkaido
1 stroužek česneku
1 cibule
1 kořen zázvoru (1 lžička strouhaného zázvoru)
1 lžička kari
1 lžička drceného chilli
sůl
mletý černý pepř
Na sýrový chleba
4 plátky chleba (menší)
2 hrsti eidamu
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Dýni velmi dobře umyjeme, nebudeme ji tak muset loupat. Rozpůlíme ji, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky.

2

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo a nejprve necháme zesklovatět cibulku. Následně přidáme dýni, lehce orestujeme a ochutíme česnekem.

3

Základ zasypeme kari kořením, chilli a promícháme. Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut, dokud není dýně měkká.

4

Mezitím si na pánvi orestujeme dýňová semínka a hotová je necháme vychladnout.

5

Připravíme si plátky chleba a na pánev nalijeme trochu oleje. Chleba lehce orestujeme z jedné strany. Jakmile má požadovanou barvu, otočíme ho a posypeme strouhaným sýrem. Smažíme už jen krátce. Sýr se nám pěkně rozpustí.

6

Hotovo polévku ochutíme zázvorem a rozmixujeme ponorným mixérem, podle potřeby osolíme a opepříme. Pro zjemnějí a lepší chuť nalijeme do polévky smetanu a krátce povaříme.

7

Polévku podáváme posypanou semínky a s plátkem sýrového chleba.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2