Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Dýni velmi dobře umyjeme, nebudeme ji tak muset loupat. Rozpůlíme ji, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo a nejprve necháme zesklovatět cibulku. Následně přidáme dýni, lehce orestujeme a ochutíme česnekem.
Základ zasypeme kari kořením, chilli a promícháme. Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut, dokud není dýně měkká.
Mezitím si na pánvi orestujeme dýňová semínka a hotová je necháme vychladnout.
Připravíme si plátky chleba a na pánev nalijeme trochu oleje. Chleba lehce orestujeme z jedné strany. Jakmile má požadovanou barvu, otočíme ho a posypeme strouhaným sýrem. Smažíme už jen krátce. Sýr se nám pěkně rozpustí.
Hotovo polévku ochutíme zázvorem a rozmixujeme ponorným mixérem, podle potřeby osolíme a opepříme. Pro zjemnějí a lepší chuť nalijeme do polévky smetanu a krátce povaříme.
Polévku podáváme posypanou semínky a s plátkem sýrového chleba.