Recepty Polévky Pikantní fazolová polévka s hovězím masem

Ingredience

2 lžíce řepkového oleje
1 cibule
400 g hovězího krku (nebo hovězí klížky)
1 lžíce mleté papriky
5 brambor (velkých, typu B)
3 čerstvé červené papriky
1 l hovězího bujónu
400 g bílých fazolí v rajčatové omáčce
400 g loupaných rajčat
2 chilli papričky
petrželka (kadeřavá)
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Fazole můžete nahradit kukuřicí.

Postup přípravy

1

Na oleji orestujte nasekanou cibulku.

2

Přidejte maso nakrájené na menší kousky, osolte, opepřete a orestujte.

3

Duste asi 40 minut do měkka, podle potřeby podlévejte malým množstvím vody.

4

Přidejte sladkou papriku, brambory nakrájené na kostičky, červené papriky a zalijte vývarem. Vařte 10 minut.

5

Nakonec vmíchejte fazole v tomatové omáčce, loupaná rajčata a krátce povařte, asi 5 minut.

6

Na talíři dochuťte chilli papričkami a petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3