Recepty Dezerty Nepečené Pikantní hruškové želé s chilli a hroznovým vínem

Ingredience

1 kg bílého hroznového vína

0,5 kg hrušek

50-100 ml bílého vinného octa

2 tobolky kardamomu

1-2 sušené chilli papričky

500 g želírovacího cukru

Postup přípravy

1

Omyjeme ovoce, bobule vína otrháme a z rozčtvrcených hrušek a jadřinců zbavených hrušek nakrájíme menší kousky.

2

Hrušky i rozpůlené hrozny dáme do kastrolu, přidáme koření i chilli papričky (ty nekrájíme), podlijeme trochou vodou a dusíme pod poklicí, dokud se neuvolní šťáva a ovoce nezměkne.

3

Uvařenou směs přefiltrujeme a odměříme objem šťávy. Do odměřené šťávy přidáme ocet, přivedeme k varu a přidáme želírovací cukr (na 1 l šťávy 0,5 kg cukru). Vaříme asi 5 minut, dokud směs nezhoustne.

4

Horký rosol nalijeme do menších zavařovacích sklenic (uvedené množství nám stačí na čtyři 250 ml zavařovačky), zavíčkujeme a otočíme na 10 minut dnem vzhůru.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 21. 8. od 8:00 do 27. 8. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/26_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4