Recepty Hlavní jídla Pikantní kuřecí paličky na grilu
Ingredience
8 kuřecích paliček
1 lžíce tymiánu
1 lžíce sladké papriky
1 lžička chilli
1 lžíce medu
3 lžíce červeného vína
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce oleje
pepř
sůl
Postup přípravy
1
Kuřecí paličky umyjeme a opláchneme. Připravíme si marinádu.
2
V misce smícháme olej, tymián, chilli, mletou sladkou papriku, med, víno a citronovou šťávu.
3
Podle potřeby ochutíme marinádu solí a pepřem. Do marinády naložíme kuřecí paličky, důkladně je potřeme a necháme několik hodin odležet.
4
Kuřecí paličky před grilováním očistíme od marinády, aby nám nekapala do grilu. Během grilování je potíráme marinádou. Grilujeme asi 20 minut.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept