Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Máslo s cukrem utřeme do pěny.
Přidáme mouku s jedlou sodou, vejci, mlékem a vymícháme hladké těsto.
Do těsta přidáme barevné sypání a jemně promícháme.
Těsto rozdělíme do dvou forem a pečeme při teplotě 180 °C po dobu 25 až 35 minut.
Hotové korpusy necháme vychladnout asi 10 minut a poté vyklopíme z forem.
Příprava krému: jemně promícháme máslo, cukr a vanilkový cukr s teplou vodou. Teplou vodu přidáváme podle potřeby.
Korpusy rozkrojíme na polovinu.
Pomocí šálku nebo vykrajovátka vyřízneme otvor ze středu obou korpusů.
Spodní díl korpusu s otvorem položíme na talíř nebo desku.
Povrch korpusu potřeme marmeládou a krémem. Opakujeme se všemi vrstvami dortu.
Střed dortu naplníme lentilkami a povrch potřeme krémem.
Poslední vrstvou dortu je korpus bez vykrojeného otvoru.
Krém naneseme na celý dort a ozdobíme ho lentilkami a jahodami.