Recepty Dezerty Pečené Piškotová roláda se svěžím pomerančovým krémem s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

Těsto
5 vajec
100 g krystalového cukru
50 g mletých vlašských ořechů
50 g polohrubé mouky
Pomerančový krém
200 g másla bez laktózy
100 g krystalového cukru
20 g hladké mouky
2 pomeranče (jen šťáva)

Postup přípravy

1

Vyšleháme si hustý sníh z bílků a žloutky s cukrem. K nim přidáme mouku, ořechy a nakonec i sníh. Vymícháme těsto.

2

Na plech si rozložíme pečicí papír a na něj rozetřeme v rovnoměrné vrstvě těsto. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 minut. Po upečení těsto svineme do rolády a necháme vychladnout.

3

Do hrnce dáme máslo, cukr, hladkou mouku a šťávu z pomerančů. Pořádně promícháme, aby se nám z mouky netvořily cucky, a svaříme na hustý krém.

4

Vychladlou roládu rozvineme, potřeme krémem a opět zarolujeme. Dáme ji vychladit do lednice.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3