Recepty Dezerty Pečené Piškotová roláda se svěžím pomerančovým krémem s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

Těsto

5 vajíček

100 g cukru

50 g mletých ořechů

50 g polohrubé mouky

Pomerančový krém

200 g másla s nízkým obsahem laktózy

100 g cukru

20 g hladké mouky

šťáva ze dvou pomerančů

Postup přípravy

1

Vyšleháme si hustý sníh z bílků a žloutky s cukrem. K nim přidáme mouku, ořechy a nakonec i sníh. Vymícháme těsto.

2

Na plech si rozložíme pečicí papír a na něj rozetřeme v rovnoměrné vrstvě těsto. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 minut. Po upečení těsto svineme do rolády a necháme vychladnout.

3

Do hrnce dáme máslo, cukr, hladkou mouku a šťávu z pomerančů. Pořádně promícháme, aby se nám z mouky netvořily cucky, a svaříme na hustý krém.

4

Vychladlou roládu rozvineme, potřeme krémem a opět zarolujeme. Dáme ji vychladit do lednice.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4