Recepty Dezerty Pečené Pistáciovo-čokoládová bábovka

Ingredience

250 g tučného tvarohu

200 g máslo

180 g krupicového cukru

4 vejce

300 g polohrubé mouky

1 pistáciový pudink

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva

4 hrsti pistáciových oříšků

100 g čokolády na vaření

moučkový cukr na posypání

máslo na vymazání

hrubá mouka na vysypání

Popis

TIP: Pro lepší chuť pistáciové oříšky krátce na sucho opražte.

Postup přípravy

1

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Nachystáme si formu na bábovku, vymažeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.

2

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme do chladu.

3

V mléce důkladně rozmícháme pudink a vzniklou směs vmícháme do tvarohu.

4

Změklé máslo šleháme s cukrem do pěny, asi po 5 minutách přidáme tvarohovou směs a šleháme dál. Po jednom zašleháme žloutky.

5

Prosátou mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Sypkou směs postupně vmícháme do tvarohové směsi.

6

Do vzniklé směsi přidáme nasekané pistáciové oříšky a čokoládu rozlámanou na malé kousky.

7

Nakonec pomalu vmícháme do těsta ztuhlý sníh. Těsto vlijeme do připravené formy a dáme na 35–40 minut péct. Pro ujištění můžeme otestovat špejlí, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová.

8

Hotovou bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout, před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4