Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Tyčinky můžete podávat s dipem nebo je ochutit kmínem, hrubou solí či sezamovým semínkem.
Připravíme si mísu, do které prosejeme hladkou mouku. Do druhé nádobky si připravíme kvásek. Mléko lehce ohřejeme a smícháme s droždím a cukrem. Kvásek necháme na teplém místě odležet.
Mouku smícháme se solí, pivem a rozpuštěným máslem, přidáme kvásek a důkladně vypracujeme těsto. Těsto necháme na teplém místě hodinu kynout.
Těsto rozválíme na 0,5 cm tenkou placku a krájíme proužky, které hned vložíme na plech s pečícím papírem a necháme je ještě 15 minut kynout.
Tyčinky dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dorůžova. Hotové tyčinky necháme vychladnou a můžeme začít ochutnávat.