Zavřít
Vítejte na
Byl jste přesměrován na naši novou stránku plnou skvělých inspirací stvořených přímo pro Vás.
Pokračovat
Recepty Předkrmy Studené Pivní tyčinky

Ingredience

200 ml světlého piva
100 ml mléka
450 g hladké mouky
1 lžička soli
1 špetka krystalového cukru
20 g čerstvého droždí
3 lžíce másla

Popis

TIP: Tyčinky můžete podávat s dipem nebo je ochutit kmínem, hrubou solí či sezamovým semínkem.

Postup přípravy

1

Připravíme si mísu, do které prosejeme hladkou mouku. Do druhé nádobky si připravíme kvásek. Mléko lehce ohřejeme a smícháme s droždím a cukrem. Kvásek necháme na teplém místě odležet.

2

Mouku smícháme se solí, pivem a rozpuštěným máslem, přidáme kvásek a důkladně vypracujeme těsto. Těsto necháme na teplém místě hodinu kynout.

3

Těsto rozválíme na 0,5 cm tenkou placku a krájíme proužky, které hned vložíme na plech s pečícím papírem a necháme je ještě 15 minut kynout.

4

Tyčinky dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dorůžova. Hotové tyčinky necháme vychladnou a můžeme začít ochutnávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 2