Pivní tyčinky
Ingredience
200 ml piva
100 ml mléka
450 g hladké mouky
1 lžička soli
špetka cukru
20 g droždí
3 lžíce másla
Popis

TIP: Tyčinky můžete podávat s dipem nebo je ochutit kmínem, hrubou solí či sezamovým semínkem.

Postup přípravy
1
Připravíme si mísu, do které prosejeme hladkou mouku. Do druhé nádobky si připravíme kvásek. Mléko lehce ohřejeme a smícháme s droždím a cukrem. Kvásek necháme na teplém místě odležet.
2
Mouku smícháme se solí, pivem a rozpuštěným máslem, přidáme kvásek a důkladně vypracujeme těsto. Těsto necháme na teplém místě hodinu kynout.
3
Těsto rozválíme na 0,5 cm tenkou placku a krájíme proužky, které hned vložíme na plech s pečícím papírem a necháme je ještě 15 minut kynout.
4
Tyčinky dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dorůžova. Hotové tyčinky necháme vychladnou a můžeme začít ochutnávat.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci