Pizza s tuňákem a olivami bez lepku

Ingredience

Těsto:
150 g bezlepkové mouky
g krystalového cukru
6 g čerstvého droždí
2 g soli
100 ml vody
15 ml olivového oleje
Náplň:
400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě (drcených)
1 česnek
200 g cherry rajčat
150 g černých oliv
1 mozzarella
sůl
80 g tuňáka v oleji

Postup přípravy

1

Cukr vmícháme společně s droždím do vlažné vody. Když se nám rozpustí, vlijeme vodu do mouky, kterou jsme si smíchali se solí. Přidáme olivový olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout 30 minut na teplém místě.

2

Těsto propracujeme a rozválíme na tenkou placku. Drcená rajčata rozmixujeme společně s česnekem. Omáčku osolíme a natřeme na těsto.

3

Na pizzu rozdrobíme tuňáka, rozendáme přepůlená rajčata, olivy a pokrájenou mozzarellu. Pizzu pečeme při 210 °C 10 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3