Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Pizzu tvarujeme nejprve rukama, pomůžeme si i válečkem.
TIP 2: Na italskou pizzu patří italský salám - vyzkoušejte delikátní Milano!
Na pracovní plochu si připravíme mouku, přidáme půl prášku do pečiva (1 vrchovatou lžičku) a promícháme.
Přilijeme vlažnou vodu a 6 lžic olivového oleje, osolíme a zpracujeme konzistentní těsto.
Jakmile je těsto hladké, připravíme z něj pizzu, kterou přemístíme pomocí válečku na plech vyložený pečicím papírem.
Na rajčatový základ si připravíme stroužek česneku a tupou stranou nože jej rozmáčkneme a nasekáme. Přidáme krájená rajčata, osolíme a opepříme. Do tohoto základu přidáme také pár lístků oregána, které překrájíme, aby se rozvoněly. Vše důkladně promícháme.
Hrst zelených oliv nakrájíme na plátky, chilli papričku si připravíme na tenké proužky a mozzarellu nakrájíme na plátky. Na závěr si připravíme několik cherry rajčátek.
Připravenou pizzu pokapeme olivovým olejem, potřeme několika lžícemi rajčatového základu, posypeme troškou chilli papriček, několika olivami a poklademe kolečky salámu.
Nakonec přidáme zbylý základ, znovu chilli papričky, olivy, cherry rajčata a plátky mozzarelly.
Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
Po dopečení zdobíme pizzu čerstvou rukolou a ihned podáváme.