Recepty Hlavní jídla S masem Plněná husí prsa s ořechovou nádivkou a bramborovými knedlíky

Ingredience

2 husí prsa
3 rohlíky
100 ml mléka
50 g anglické slaniny
50 g vlašských ořechů
petrželka
2 stroužky česneku
2 vejce
50 g másla
1 balení směsi na bramborové knedlíky
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Domácí bramborové knedlíky můžete uvařit podle postupu v receptu na svatomartinskou husu.

Postup přípravy

1

Nakrájejte rohlíky na kolečka. Zalijte je mlékem, nechte rozmočit.

2

Na pánvi orestujte slaninu nakrájenou na kostičky. Přidejte nasekané ořechy, petržel a česnek. Vše zlehka orestujte. Směs nechte zchladnout v misce.

3

Do misky vmíchejte vejce, máslo, sůl a pepř. Přidejte rozmočené vymačkané rohlíky. Směs vypracujte v nádivku.

4

Husí prsa nařízněte tak, abyste zvětšili jejich plochu. Osolte je, opepřete a potřete nádivkou.

5

Maso smotejte v rolky a zavažte provázkem.

6

Rolky orestujte na pánvi ze všech stran. Poté je dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Přibližně 20 minut pečte přiklopené, pak nechte asi 15 minut dopéct bez pokličky dozlatova.

7

Mezitím připravte bramborové knedlíky podle návodu na obalu.

8

Maso nakrájejte na plátky a podávejte ho s bramborovými knedlíky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3