Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Domácí bramborové knedlíky můžete uvařit podle postupu v receptu na svatomartinskou husu.
Nakrájejte rohlíky na kolečka. Zalijte je mlékem, nechte rozmočit.
Na pánvi orestujte slaninu nakrájenou na kostičky. Přidejte nasekané ořechy, petržel a česnek. Vše zlehka orestujte. Směs nechte zchladnout v misce.
Do misky vmíchejte vejce, máslo, sůl a pepř. Přidejte rozmočené vymačkané rohlíky. Směs vypracujte v nádivku.
Husí prsa nařízněte tak, abyste zvětšili jejich plochu. Osolte je, opepřete a potřete nádivkou.
Maso smotejte v rolky a zavažte provázkem.
Rolky orestujte na pánvi ze všech stran. Poté je dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Přibližně 20 minut pečte přiklopené, pak nechte asi 15 minut dopéct bez pokličky dozlatova.
Mezitím připravte bramborové knedlíky podle návodu na obalu.
Maso nakrájejte na plátky a podávejte ho s bramborovými knedlíky.