Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pečená rajčata můžete podávat jen tak s pečivem, ale výbornou přílohou je také bramborová kaše.
Rajčata omyjeme a odkrojíme jim “čepičku”, tu dáme stranou a vydlabeme vnitřek, který si také necháme na později.
Na lžíci rozpáleného oleje zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku. Přidáme utřený česnek a mleté maso. Mícháme, dokud se vše důkladně neorestuje a nezačne se nám maso oddělovat.
Poté přidáme vydlabané vnitřky rajčat, pokrájenou bazalku, osolíme, opepříme a vypneme plamen.
Směsí naplníme rajčata, vrch zasypeme nastrouhaným čedarem, přiklopíme je “čepičkou” a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C na 20 minut.