Recepty Předkrmy Teplé Plněná rajčata mletým masem a sýrem

Ingredience

8 rajčat (větsí)
1 cibule (menší)
1 stroužek česneku
10 dkg čedaru
1 lžíce slunečnicového oleje
čerstvá bazalka
sůl
mletý černý pepř
300 g mletého masa míchaného

Popis

TIP: Pečená rajčata můžete podávat jen tak s pečivem, ale výbornou přílohou je také bramborová kaše.

Postup přípravy

1

Rajčata omyjeme a odkrojíme jim “čepičku”, tu dáme stranou a vydlabeme vnitřek, který si také necháme na později.

2

Na lžíci rozpáleného oleje zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku. Přidáme utřený česnek a mleté maso. Mícháme, dokud se vše důkladně neorestuje a nezačne se nám maso oddělovat.

3

Poté přidáme vydlabané vnitřky rajčat, pokrájenou bazalku, osolíme, opepříme a vypneme plamen.

4

Směsí naplníme rajčata, vrch zasypeme nastrouhaným čedarem, přiklopíme je “čepičkou” a dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C na 20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3