Recepty Hlavní jídla Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Ingredience

uzená krkovice
cibule
červené zelí
sůl
krystalový cukr
Knedlíky
800 g brambor
150 g hladké mouky
2 ks vejce (1 celé a 1 žloutek)
100 g krupice (hrubá)

Postup přípravy

1

Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto.

2

Zformujeme malé placičky, do nichž přidáme na cibuli opečené kousky uzeného masa. Následně vytvarujeme kulaté knedlíky, které přijdou do vroucí osolené vody. Vaříme zvolna 20 min.

3

Mezitím si na oleji zpěníme cibulku, na niž vložíme zelí. Podlijeme vodou a necháme krátce dusit. Osolíme, podle chuti dosladíme.

4

Na vedlejší pánvi zpěníme a opečeme cibulku na dozdobení knedlíků. Nyní můžeme podávat. Dobrou chuť.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3