Recepty Hlavní jídla S masem Plněné papriky po mexicku
Ingredience
500 g mletého hovězího masa
1/3 hrnku nakrájené cibule
1/3 hrnku celeru
dle chuti sušené chilli papričky
sůl, pepř
1 lžíce zelené chilli pasty
1 1/4 hrnku salsy
3 hrnky uvařené rýže
6 velkých masitých červených, zelených nebo žlutých paprik
1/4 hrnku vody
1 hrnek mexického bílého sýra nebo cheddaru
Postup přípravy
1
Nejdříve předehřejte troubu na 180°C. Ve velké pánvi restujte mleté hovězí maso společně s cibulí a celerem na středně vysokém ohni přibližně 5 – 7 minut.
2
Poté do této masové směsi přimíchejte koření, zelené chilli, jeden hrnek salsy a rýži.
3
Očistěte čerstvé papriky a naplňte je masovou směsí. Následně papriky vyskládejte na plech a podlijte je vodou.
4
Papriky přikryjte například alobalem a pečte přibližně 45 – 50 minut. Chvíli před koncem papriky odkryjte a přidejte na ně zbytek salsy a mexický sýr. Pečte ještě tak 2 – 3 minuty, dokud se sýr nerozteče.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4