Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Je vám zima? Pak je čas uvařit poctivou fazolovou polévku na zahřátí.
Bílé fazole několikrát opláchneme studenou vodou. Fazole dáme do hrnce, zalijeme je vodou tak, aby byly dostatečně ponořené. Fazole necháme máčet asi 10 hodin.
Žebra, nové koření, pepř a bobkový list zalijeme studenou vodou a pozvolna vaříme asi hodinu. Mrkev, cibuli a petržel oloupeme a po hodině vaření ji dáme vařit společně s žebry. Takto vaříme další hodinu. Během vaření odebíráme tuk, aby byl vývar krásně čistý.
Hotový vývar zcedíme a dáme do něj vařit fazole. Vaříme je do měkka asi hodinu. Jakmile jsou fazole měkké, ochutíme polévku solí, lisovaným česnekem a majoránkou.
Připravíme si jíšku. Máslo rozpustíme, zaprášíme ho moukou a zamícháme. Mícháme dohladka. Jíšku necháme vychladnout a zahustíme s ní polévku.
Polévku vaříme, dokud nám nezhoustne. Ozdobíme ji na drobno nakrájenou petrželkou a můžeme podávat.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.