Recepty Polévky Poctivá gulášová polévka v chlebu

Ingredience

4 chleby (bochníky)
1 l hovězího bujónu
200 g hovězího krku
1 cibule
2 lžíce vepřového sádla
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté papriky
1 lžička majoránky
1 lžička mletého kmínu
1 špetka drceného chilli
3 stroužky česneku
3 brambory
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Na jedné lžíci rozehřátého sádla zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso a papriku. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme chilli a zalijeme vývarem. Přiklopené dusíme do měkka.

2

Zbylé sádlo rozehřejeme, přidáme mouku a mícháme, dokud nebudeme mít hladkou jíšku. Tu rozmícháme ve vývaru.

3

Do polévky přidáme na kostky pokrájené brambory, utřený česnek a majoránku. Za občasného míchání povaříme ještě 15 minut.

4

Připravíme si bochníky. Odřízneme jim pokličku a vydlabeme. Těsně před podáváním do nich naservírujeme horkou polévku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3