Recepty Polévky Poctivá německá zelňačka s klobáskou

Ingredience

1 kg bílého zelí
1 lžíce krystalového cukru
60 g másla
80 g anglické slaniny
80 g klobásy
1 lžíce kmínu
200 ml suchého bílého vína
1 l zeleninového bujónu (či vody)
200 ml smetany na vaření
2 brambory (2-3)
bageta (nebo chléb)
petrželka (na ozdobu)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Rozkrájejte zelí na čtvrtiny, odstraňte tvrdé části a nakrájejte je na 3 cm široké kousky.

2

Rozehřejte máslo, přidejte slaninu, zelí, cukr a kmín a chvíli poduste.

3

Přilijte víno, vývar, smetanu a ochuťte solí a pepřem.

4

Oloupejte brambory, nakrájejte je na kostičky a vložte do základu, který vařte 25 minut.

5

Nakrájejte chleba či bagetu na malé kostičky a smažte na pánvi s 1 lžičkou másla, dokud nebudou tyto kostičky opečené dozlatova.

6

Po deseti minutách varu přidejte do polévky i klobásku nakrájenou na kolečka.

7

Polévku na talířku nazdobte nakrájenou pažitkou a opraženými krutony.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3