Přijďte na chuť ruským jídlům. Poctivý ruský boršč si získal oblibu po celém světě. Ochutnejte ho.
600 g hovězího masa (kližku, hovězí přední)
200 g hlávkového zelí
70 g rajčatového protlaku
5 kuliček nového koření
1 ks bobkového listu
1 větší kus červené řepy
1 mrkev
kořenová petržel
1 cibule
2 brambory
hrst čerstvé petrželky
citronová šťáva
olej
sůl
pepř
4 vejce
1 kelímek zakysané smetany
1 lžička na drobno nakrájeného kopru
TIP: Boršč chutná nejlépe druhý den.
Maso očistíme, osolíme a opepříme. Připravíme si větší hrnec a naplníme ho vodou, kterou přivedeme k varu
Mezím maso zprudka osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. Maso dáme vařit do vody a vaříme ho do měkka.
Řepu, brambory, mrkev, petržel a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno a oloupanou zeleninu společně s hlávkovým zelím nastrouháme na hrubo.
Jakmile je maso hotové, vyndáme ho z vody a vodu přecedíme. Použijeme ji do polévky. Maso nakrájíme na menší kousky.
V hrnci osmažíme cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a promícháme. Restujeme asi 10 minut.
Zeleninový základ ochutíme bobkovým listem a novým kořením. Vše zalijeme připraveným hovězím vývarem. Vaříme asi 15 minut, dokud nebude zelenina měkká.
Mezitím dáme vařit vajíčka, vaříme je asi 10 minut. Jakmile jsou hotová, dáme je zchladit do studené vody a oloupeme.
Do polévky vmícháme rajčatový protlak a lehce ochutíme citronovou šťávou. Hotovou polévku ochutíme na drobno nakrájenou čerstvou petrželkou.
Zakysanou smetanu smícháme s koprem. Boršč podáváme s vajíčkem a zakysanou smetanou.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.