Recepty Hlavní jídla S masem Podzimní burger s hruškou a nivou
Ingredience
400 g mletého hovězího masa
1 lžíce másla
2 menší cibule
1 dcl bílého vína
3 lžíce třtinového cukru
1 hruška
4 plátky slaniny
100 g nivy
100 g polničku nebo ledového salátu
sojová omáčka
worcesterová omáčka
mletý pepř
sůl
čerstvé housky na burger
Postup přípravy
1
Ve větší míse smícháme mleté ​​maso s worcesterovou a sójovou omáčkou, dochutíme čerstvě mletým pepřem a solí. Pozor, stačí zpracovat jen krátce, aby se suroviny a koření dobře promísily, ale maso stále drželo tvar.
2
Uděláme 4 karbanátky a připravíme gril.
3
Pustíme se do přípravy cibulového chutney. Nakrájíme cibule na kolečka a osmažíme ji na másle, smažíme několik minut. Cibuli podlijeme bílým vínem a přidáme hnědý cukr, aby vzniklo sladké chutney a cibule zkaramelizovala. Hotové chutney dáme stranou.
4
Gril potřeme trochou oleje, masové placky zprudka opečte na přímém grilu, slaninu a burgrové housky na nepřímém.
5
Nakrájíme hrušky a nivu na plátky a jakmile jsou žemličky mírně opečené, odděláme je z grilu a obě potřete cibulovým chutney.
6
Krátce před tím, než je maso připraveno, na něj položíme plátky nivy. Na housku přidáme salát, maso s nivou, slaninu a hrušku.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4