Recepty Hlavní jídla Podzimní dýňová bábovka dvou barev

Ingredience

1 dýně Hokkaido (menší, asi 600g)
400 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
200 ml slunečnicového oleje
30 g kakaa
2 vejce
1 balení vanilkového cukru
1 balení prášku do pečiva
máslo (na vymazání formy)
hladká mouka (na vysypání formy)

Popis

TIP 1: Abychom měli jistotu, že je bábovka hotová, vezmeme špejli a zapíchneme ji do bábovky. Na špejli se nesmí zachytit těsto.

TIP 2: Formu na bábovku můžete vysypat také strouhaným kokosem.

Postup přípravy

1

Dýni oloupeme, rozpůlíme, zbavíme ji semínek a nastrouháme nahrubo.

2

Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, strouhanou dýni, vanilkový cukr, olej, vejce a moučkový cukr. Vše promícháme.

3

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich vmícháme kakao. Předehřejeme si troubu na 190 °C. Formu na bábovku vymažeme důkladně máslem a vysypeme moukou.

4

Na každé těsto si připravíme jednu lžíci a do formy na bábovku nanášíme po lžičkách střídavě obě směsi. Díky tomu bude bábovka pěkně barevná.

5

Bábovku dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 55 minut. Hotovou bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3