Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Abychom měli jistotu, že je bábovka hotová, vezmeme špejli a zapíchneme ji do bábovky. Na špejli se nesmí zachytit těsto.
TIP 2: Formu na bábovku můžete vysypat také strouhaným kokosem.
Dýni oloupeme, rozpůlíme, zbavíme ji semínek a nastrouháme nahrubo.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, strouhanou dýni, vanilkový cukr, olej, vejce a moučkový cukr. Vše promícháme.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich vmícháme kakao. Předehřejeme si troubu na 190 °C. Formu na bábovku vymažeme důkladně máslem a vysypeme moukou.
Na každé těsto si připravíme jednu lžíci a do formy na bábovku nanášíme po lžičkách střídavě obě směsi. Díky tomu bude bábovka pěkně barevná.
Bábovku dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme asi 55 minut. Hotovou bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.