Recepty Dezerty Pečené Podzimní recept na Ovesné muffiny s hruškou

Ingredience

Těsto:
1 hrnek hladké mouky
2 hrušky
¼ lžičky jedlé sody
½ lžičky prášku do pečiva
½ lžičky soli
1 lžička mleté skořice
¼ hrnku hnědého cukru
½ hrnku bílého jogurtu
½ lžičky vanilkového aromatu
½ hrnku ovesných vloček jemných
½ hrnku másla (rozpuštěného)
Drobenka z ovesných vloček:
½ hrnku jablečného džusu
2 lžíce másla
¼ hrnku ovesných vloček jemných
¼ hrnku hnědého cukru
½ lžičky mleté skořice

Postup přípravy

1

Ve velké misce smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, skořici a hnědý cukr.

2

Měkké máslo vyšlehejte s vejci, jogurtem a vanilkou. Přidejte ovesné vločky, na kostičky nakrájené hrušky a suché suroviny. Vše dobře promíchejte a přelijte do olejem vymazané formy na muffiny do výšky zhruba ¾.

3

V misce smíchejte suroviny na drobenku: jablečnou šťávu, rozpuštěné máslo, ovesné vločky, hnědý cukr a skořici.

4

Muffiny posypte drobenkou a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte zhruba 20 minut, dokud muffiny nezhnědnou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3