Pohanková pomazánka

Ingredience

3 vejce (natvrdo uvařené)
70 g pohanky (vařené kroupy)
30 g měkkého tvarohu
1 lžička plnotučné hořčice
1 citron (1 lžička šťávy)
10 ml extra panenského olivového oleje
sůl
čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup přípravy

1

Vejce uvařená natvrdo oloupeme, rozkrojíme na půl a vyjmeme žloutky do připravené misky. Žloutky pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme tvaroh, hořčici, citrónovou šťávu, olej a prošleháme.

2

Uvařenou vychladlou pohanku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme do misky se směsí. Vše společně promícháme v pomazánku a dosolíme dle chuti.

3

Směsí plníme půlky vařených bílků, podáváme se zeleninou a pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3