Recepty Dětská jídla První dětská jídla Pohanková špaldová a rýžová kaše

Ingredience

Pohanková kaše
600 ml mléka
1 špetka soli
400 g pohanky
12 kuliček modrých hroznů
vlašské ořechy
1 lžíce medu
Špaldová kaše
1 l mléka
1 špetka soli
1 hrst rozinek
strouhaný kokos
180 g celozrnné špaldové krupice
Rýžová kaše
750 ml mléka
1 špetka soli
160 g rýže
mletý mák
čerstvé fíky
1 lžička medu

Postup přípravy

1

Pohanková kaše: Mléko vlijte do hrnce, přidejte špetku soli a ohřejte ho téměř k varu.

2

Přidejte pohanku a pořádně zamíchejte. Přikryjte poklicí a nechte 5 až 8 minut dojít. Dochuťte kuličkami červeného vína, vlašskými ořechy a medem.

3

Špaldová kaše: Polovinu mléka dejte do hrnce se špetkou soli a zahřejte. Ve zbylém mléku rozmíchejte krupici.

4

Jakmile mléko v hrnci začne bublat, přidejte k němu část s rozmíchanou krupicí. Míchejte, dokud krupice nezhoustne. Podávejte s rozinkami a kokosem.

5

Rýžová kaše: Postup je podobný jako u špaldové kaše, je ale třeba počkat, dokud není rýže měkká. Kaši můžete dochutit rozkrojenými fíky, posypat mákem a dosladit medem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3