Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Pohankovo-žampionové karbanátky

Ingredience

200 g pohanky
6 žampionů (velkých hlaviček)
3 stroužky česneku
1 cibule
2 vejce
5 lžic pohankové mouky
mletý kmín
majoránka
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Pohanku uvaříme dle návodu a odložíme stranou. Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony a prolisovaný česnek. Restujeme do změknutí žampionů. Orestovanou směs smícháme s pohankou, přidáme vejce, mouku a koření. V případě potřeby přidáme více mouky.

2

Rukou tvoříme malé karbanátky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut.

3

Podáváme s jogurtovým dipem nebo zeleninovým salátkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3