Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si nejprve ovoce, které dáme následně zmrazit. Papáju rozpůlíme na půl a zbavíme se semínek. Ovoce pak pomocí škrabky oloupeme nebo dužinu vydlabeme lžicí.
Jahody zbavíme stopek a nakrájíme je na menší kousky. Meruňky rozkrojíme na půlky a odstraníme pecku. Nakrájíme je na menší kousky. Každé ovoce dáme zvlášť do sáčku a necháme zmrazit.
Na řadu přichází čokoládová zmrzlina. Mléko smícháme s cukrem a za stálého míchání ho přivedeme k varu. Čokoládu si nastrouháme a společně s kakaem ji přidáme do vroucího mléka.
Hrnec odstavíme a stále směs mícháme, aby se čokoláda pěkně rozpustila. Směs necháme vychladnout.
Smetanu ke šlehání šleháme, dokud nevznikne šlehačka pevné konzistence. Šlehačku vmícháme do čokoládové směsi a dáme do mrazáku na 4 hodiny ztuhnout. Po 4 hodinách zmrzlinu zamícháme a necháme ještě další 3 hodiny mrazit.
Z mraženého ovoce si připravíme další druhy zmrzliny. V mixéru rozmixujeme nejprve jahody s jahodovým jogurtem, následně meruňky s meruňkovým jogurtem a nakonec papáju s bílým jogurtem. Papájovou zmrzlinu ochutíme ještě medem.
Všechny druhy zmrzlinu nachystáme do poháru, ozdobíme ovocem a čokoládovou polevou.