Recepty Dezerty Nepečené Pohár s domácí zmrzlinou a ovocem

Ingredience

Čokoládová zmrzlina
100 g hořké čokolády
1 lžíce kakaa
1 lžíce hnědého cukru
150 ml smetany ke šlehání
280 ml plnotučného mléka
Papájová zmrzlina
1 ks papáji
1 kelímek bílého jogurtu
med (podle chuti)
Meruňková zmrzlina
4 čerstvé meruňky
1 kelímek meruňkového jogurtu
Na ozdobu
1 balení čokoládové polevy
1 hrst čerstvých malin
1 hrst jahod

Postup přípravy

1

Připravíme si nejprve ovoce, které dáme následně zmrazit. Papáju rozpůlíme na půl a zbavíme se semínek. Ovoce pak pomocí škrabky oloupeme nebo dužinu vydlabeme lžicí.

2

Jahody zbavíme stopek a nakrájíme je na menší kousky. Meruňky rozkrojíme na půlky a odstraníme pecku. Nakrájíme je na menší kousky. Každé ovoce dáme zvlášť do sáčku a necháme zmrazit.

3

Na řadu přichází čokoládová zmrzlina. Mléko smícháme s cukrem a za stálého míchání ho přivedeme k varu. Čokoládu si nastrouháme a společně s kakaem ji přidáme do vroucího mléka.

4

Hrnec odstavíme a stále směs mícháme, aby se čokoláda pěkně rozpustila. Směs necháme vychladnout.

5

Smetanu ke šlehání šleháme, dokud nevznikne šlehačka pevné konzistence. Šlehačku vmícháme do čokoládové směsi a dáme do mrazáku na 4 hodiny ztuhnout. Po 4 hodinách zmrzlinu zamícháme a necháme ještě další 3 hodiny mrazit.

6

Z mraženého ovoce si připravíme další druhy zmrzliny. V mixéru rozmixujeme nejprve jahody s jahodovým jogurtem, následně meruňky s meruňkovým jogurtem a nakonec papáju s bílým jogurtem. Papájovou zmrzlinu ochutíme ještě medem.

7

Všechny druhy zmrzlinu nachystáme do poháru, ozdobíme ovocem a čokoládovou polevou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3