Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Zeleninu můžeme ochutit šunkou nebo strouhaným parmazánem. Na pizzu si dejte cokoliv, co máte rádi.
Polentu uvaříme v zeleninovém vývaru a vaříme ji tak dlouho, dokud nám nezhoustne. Vznikne nám hustá kaše. Ochutíme ji pepřem a solí. Hotovou polentu odstavíme z plotny.
Nachystáme si kulatou formu na koláč, kterou vymažeme olejem. Polentu na ni rovnoměrně rozmístíme, pomůžeme si lžící.
Na pizzu budeme potřebovat také rajčatový základ. Rajčata rozmixujeme s česnekem, bazalkou a oreganem. Podle chuti osolíme a opepříme.
Předehřejeme troubu na 190 °C. Omáčku natřeme na polentu.
Připravíme si zeleninu na pizzu. Nakrájíme lilek, papriku a rajčata. Zeleninu promícháme v mise, ochutíme oreganem, solí a pepřem.
Zeleninu poklademe na pizzu, vše pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby. Pizzu pečeme 10 až 15 minut. Hotovou pizzu ozdobíme lístky bazalky.