Recepty Polévky Polévka Couračka

Ingredience

3 cibule

3 lžíce sádla

500 zelí

750 ml voda

cukr krupice

5 brambor

sůl

kmín

bay leaf

3 kuličky nové koření

3 kuličky pepře

2 lžíce mouka hladká

200 ml smetany na vaření

1 lžička másla

3 vejce

100 g slaniny

sladká paprika

citron

Postup přípravy

1

Cibulku zpěníme na sádle, přidáme zelí, zalijeme vařící osolenou vodou, přidáme špetku cukru a vaříme doměkka.

2

Zvlášť uvaříme brambory nakrájené na větší kostky se solí, kmínem, bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Jakmile budou brambory skoro měkké, vybereme koření a zahustíme polévku moukou, kterou předem rozkvedláme ve smetaně.

3

Povaříme ještě 5 minut, pak přidáme uvařené zelí i s tekutinou a zjemníme máslem. Závěrem přidáme opečenou slaninu se špetkou papriky. "

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4