Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Polévku můžete podávat nejen s krutony, ale také plátky pečené řepy nebo vařeným vejcem.
TIP 2: Při strouhání řepy použijte rukavice, silně barví.
Mrkev, cibuli a červenou řepu oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno. Mrkev a řepu nastrouháme na hrubo.
Na rozpuštěném másle orestujeme cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme řepu a mrkev. Zamícháme, krátce osmažíme a zalijeme vývarem.
Zeleninu vaříme do měkka asi 15 až 20 minut. Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem a lisovaným česnekem. Tyčovým mixérem ji rozmixujeme dohladka a odstavíme z plotny.
Zakysanou smetanu vmícháme do hotové polévky pro ještě hezčí barvu a hlavně chuť.
Plátky toastového chleba nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Petrželku a pažitku nakrájíme na drobno.
Hotovou polévku podáváme s krutony a čerstvou petrželkou nebo pažitkou.