Recepty Polévky Polévka z červené řepy s krutony a čerstvými bylinkami

Ingredience

1⅓ l zeleninového bujónu
5 ks červené řepy
4 mrkve
1 cibule
1 stroužek česneku
1 kelímek zakysané smetany
2 lžíce másla
4 plátky toustového chleba
1 svazek čerstvé pažitky
1 hrst čerstvé petrželky
slunečnicový olej
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: Polévku můžete podávat nejen s krutony, ale také plátky pečené řepy nebo vařeným vejcem.

TIP 2: Při strouhání řepy použijte rukavice, silně barví.

Postup přípravy

1

Mrkev, cibuli a červenou řepu oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno. Mrkev a řepu nastrouháme na hrubo.

2

Na rozpuštěném másle orestujeme cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme řepu a mrkev. Zamícháme, krátce osmažíme a zalijeme vývarem.

3

Zeleninu vaříme do měkka asi 15 až 20 minut. Hotovou polévku ochutíme solí, pepřem a lisovaným česnekem. Tyčovým mixérem ji rozmixujeme dohladka a odstavíme z plotny.

4

Zakysanou smetanu vmícháme do hotové polévky pro ještě hezčí barvu a hlavně chuť.

5

Plátky toastového chleba nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Petrželku a pažitku nakrájíme na drobno.

6

Hotovou polévku podáváme s krutony a čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3