Recepty Polévky Polévka z dýně Hokkaido

Ingredience

1 dýně Hokkaido
1 cibule
1 stroužek česneku (1 až 2)
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 kořen zázvoru (5 cm dlouhý kousek)
1 l zeleninového bujónu
1 citron
1 špetka soli
1 špetka pepře
150 g zakysané smetany
sušené oregano

Postup přípravy

1

Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na menší kousky.

2

Na rozehřátém oleji v hrnci rozpusťte máslo, orestujte nasekanou cibulku s česnekem a zázvorem.

3

Přidejte dýni a zalijte zeleninovým vývarem. Vařte do měkka, asi 15 minut.

4

Poté směs rozmixujte, dochuťte šťávou z citronu, solí a pepřem.

5

Na talířích polévku ozdobte zakysanou smetanou a lístky oregana.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3