Recepty Polévky Polévka z medvědího česneku s mandlovými plátky

Ingredience

100 g šalotky (nebo cibule)
320 g brambor
250 g medvědího česneku
l zeleninového bujónu (nebo kuřecího vývaru)
250 ml smetany ke šlehání
50 g másla
40 g sýra Grana Padano
60 g mandlových plátků
1 citron (šťáva z čtvrtky)
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Cibuli či šalotku zbavíme slupky a nakrájíme nadrobno.

2

Brambory oškrábeme a nakrájíme je na menší kostky.

3

Do většího hrnce vložíme máslo a necháme rozpustit. Poté do hrnce přidáme cibuli a restujeme ji dosklovata.

4

Do hrnce přidáme brambory a medvědí česnek a zalijeme vše vývarem. Polévku osolíme.

5

Vaříme dokud nebudou brambory měkké. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem.

6

Nyní přidáme smetanu a citrónovou šťávu a ještě chvíli povaříme.

7

Nakonec přidáme nastrouhaný Grana Padano. Dle chuti ještě osolíme a opepříme.

8

Rozehřejeme pánev a vložíme do ní plátky mandlí, které velmi rychle opečeme (mají tendenci se rychle připálit).

9

Podáváme tak, že do talíře nalijeme polévku a posypeme ji plátky mandlí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3