Recepty Polévky Polévka z medvědího česneku s mandlovými plátky

Ingredience

100 g šalotky nebo cibule

320 g brambor

250 g medvědího česneku

2,4 l zeleninového nebo kuřecího vývaru

250 ml smetany ke šlehání

50 g másla

40 g sýru Grana Padana

60 g plátků mandlí

šťáva z čtvrtky citrónu

pepř

sůl

Postup přípravy

1

Cibuli či šalotku zbavíme slupky a nakrájíme nadrobno.

2

Brambory oškrábeme a nakrájíme je na menší kostky.

3

Do většího hrnce vložíme máslo a necháme rozpustit. Poté do hrnce přidáme cibuli a restujeme ji dosklovata.

4

Do hrnce přidáme brambory a medvědí česnek a zalijeme vše vývarem. Polévku osolíme.

5

Vaříme dokud nebudou brambory měkké. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem.

6

Nyní přidáme smetanu a citrónovou šťávu a ještě chvíli povaříme.

7

Nakonec přidáme nastrouhaný Grana Padano. Dle chuti ještě osolíme a opepříme.

8

Rozehřejeme pánev a vložíme do ní plátky mandlí, které velmi rychle opečeme (mají tendenci se rychle připálit).

9

Podáváme tak, že do talíře nalijeme polévku a posypeme ji plátky mandlí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4