Recepty Polévky Polévka z pečených kaštanů

Ingredience

250 g jedlých kaštanů
1 cibule (menší)
1 kořen zázvoru (2 plátky)
30 g másla
2 řapíkaté celery (stonky)
1 l zeleninového bujónu
100 ml mléka
2 lžíce kaštanové mouky
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Kaštany nařízneme na vypouklé straně do křížku. Rozložíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Kaštany by měly začít praskat. Jakmile jsou kaštany upečené, oloupeme je a nakrájíme na větší kousky

2

Mezitím si na másle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme nakrájený zázvor, celer, kaštany a ještě chvilku restujeme. Vše zalijeme vývarem a vaříme až budou kaštany měkké.

3

Polévku rozmixujeme na hladký krém. Nakonec polévku zahustíme kaštanovou moukou, kterou jsme si rozmíchali v mléce.

4

Ještě chvilku provaříme, ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3