Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Kuličky není potřeba připravovat ve friťáku, můžete je osmažit na pár lžicích olivového oleje. Jen si vždy ohlídáme, aby nám nejdříve na první straně pořádně zeztlátly, otočíme je až poté.
V míse pořádně smícháme ricottu, olivy, strouhanku, petržel, sýr, sůl a pepř.
Vytvarujeme malé kuličky (my jsme použili průměr cca 4 cm). Vyválíme je ve strouhance, kterou jsme si nechali bokem. Dáme smažit do rozpáleného oleje.
Hotové kuličky poznáme tak, že jsou na povrchu zezlátlé a nerozpadají se.
Dáme je okapat do mísy, ve které máme kuchyňský papír. Ten krásně absorbuje přebytečný olej.