Recepty Polévky Polská velikonoční křenová polévka

Ingredience

2 ks klobásy
300 g uzené krkovice
120 ml mléka
4 vejce (natvrdo uvařená)
2 lžíce hladké mouky
150 g křenu
2 vejce (syrová)
l vody
sůl
mletý černý pepř
čerstvá petrželka (na ozdobu)

Popis

TIP: Uzené maso si schovejte a připravte si ho třeba s bramborovou kaší.

Postup přípravy

1

Křen očistíme a nastrouháme. Maso povaříme 60 minut ve vodě. Poté ho vyndáme a do vývaru přidáme křen a ještě 10 minut vaříme.

2

Mléko smícháme se syrovými vejci a moukou. Směs vlijeme do vývaru a provaříme, dokud nám polévka nezhoustne.

3

Na závěr do polévky přidáme rozkrojená vejce a kolečka klobásy. Osolíme, opepříme, dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3