Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Ostrým nožem neřežeme křížem krážem vrchní část masa do asi 1cm hloubky. V misce smícháme 2 polévkové lžíce olivového oleje, oregano, rozmarýn, tymián, hořčici, polovinu soli a polovinu mletého pepře. Jehněčí potřeme vzniklou směsí a necháme 1 hodinu odležet, aby mělo pokojovou teplotu.
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Granátová jablka rozdělíme tak, že v každém uděláme malý řez ostrým nožem a rozpůlíme ho. Odšťavníme polovinu granátového jablka a šťávu dáme do misky s medem, přidáme zbylou sůl a mletý pepř. Odložíme stranou s ostatními granátovými jablky.
Zbylý olivový olej rozpálíme ve větším pekáči a jehněčí maso na něm opékáme z každé strany 8–10 minut, aby se zatáhlo.
Odstavíme z plotny a přidáme očistěné rozpůlené šalotky a rozpůlené hlavičky česneku. Dáme do trouby a pečeme 45 minut na 200 °C. Pekáč vyndáme z trouby a šalotky polijme medovou směsí. Vrátíme ho do trouby a pečeme dalších 30 minut, nebo dokud teploměr na maso vložený do středu stehna neukáže 54 °C. Na posledních 15 minut pečení přidáme do trouby i rozpůlená granátová jablka.
Jehněčí maso necháme volně přikryté alobalem 10 minut odpočinout, následně ho nakrájíme a servírujeme.
Tip: Podávejte s bramborami pečenými na rozmarýnu.