Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu vyhřejeme na 220 °C. Cibuli nakrájíme a rozložíme do hlubokého pekáče, vymazaného trochou oleje.
Smícháme sůl, pepř a papriku a směsí posypeme maso. Položíme ho na cibuli.
Maso dáme péct do vyhřáté trouby asi na hodinu.
Mezitím si připravíme marinádu: Smícháme vývar, BBQ omáčku, worcester, hnědý cukr a prolisovaný česnek.
Maso po hodině pečení zalijeme marinádou, snížíme teplotu na 160 °C a pečeme ještě asi 2,5 - 3 hodiny, dokud se plec nebude vidličkou snadno trhat.
Maso potrháme, odstraníme případné tukové části a podáváme s BBQ omáčkou nebo hořčicí v housce, případně s čerstvým chlebem nebo bramborami. Tip: Nakořeňte maso noc před pečením, získá výraznější chuť.