Recepty Hlavní jídla S masem Pomalu pečené vepřové maso v BBQ omáčce

Ingredience

3 kg vepřové plece
1 cibule
3 stroužky česneku
1 šálek kuřecího bujónu
1 šálek BBQ omáčky
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce soli
1 lžička pepře
slunečnicový olej

Postup přípravy

1

Troubu vyhřejeme na 220 °C. Cibuli nakrájíme a rozložíme do hlubokého pekáče, vymazaného trochou oleje.

2

Smícháme sůl, pepř a papriku a směsí posypeme maso. Položíme ho na cibuli.

3

Maso dáme péct do vyhřáté trouby asi na hodinu.

4

Mezitím si připravíme marinádu: Smícháme vývar, BBQ omáčku, worcester, hnědý cukr a prolisovaný česnek.

5

Maso po hodině pečení zalijeme marinádou, snížíme teplotu na 160 °C a pečeme ještě asi 2,5 - 3 hodiny, dokud se plec nebude vidličkou snadno trhat.

6

Maso potrháme, odstraníme případné tukové části a podáváme s BBQ omáčkou nebo hořčicí v housce, případně s čerstvým chlebem nebo bramborami. Tip: Nakořeňte maso noc před pečením, získá výraznější chuť.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3