Pomazánka z grilovaného lilku s česnekem

Ingredience

1 lilek

4 lžíce olivového oleje

8 krajíců tmavého celozrnného chleba

2 stroužky česneku

tymián

šťáva z půlky citronu

2 lžíce dýňových semínek

2 lžíce sezamových semínek

sůl

pepř

Postup přípravy

1

Lilek omyjte a nakrájejte na plátky.

2

Dejte je na plech, posolte a nechte chvíli odpočinout, aby se lilek vypotil.

3

Grilovací pánev vytřete olejem a grilujte lilek dozlatova. Před dopečením přidejte na pánev česnek a tymián.

4

Plátky lilku zbavte slupky a dejte je do mixéru.

5

Přidejte ogrilovaný česnek, sůl, pepř, trochu citronové šťávy a vše rozmixujte do hladka.

6

Pomazánku namažte na tmavý chléb. Posypte ji nasucho opraženými semínky a ozdobte měsíčkem citronu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4