Pórková polévka s cizrnou a sušenými rajčaty
Ingredience
3 lžíce extra panenského olivového oleje
1 cibule
4 celé pórky
1 plechovka sterilované cizrny
1,5 l zeleninového vývaru
1 lžíce sušeného tymiánu
150 g sušených rajčat
petržel
sůl
pepř
Postup přípravy
1
Na části oleje osmahněte nasekanou cibulku.
2
Přidejte pórek nakrájený na plátky a slitou cizrnu.
3
Zalijte vývarem, dochuťte tymiánem, solí a pepřem.
4
Krátce povařte, asi 7 minut. Po odstavení můžete část pórku a cizrny dát stranou na ozdobu, zbytek v polévce rozmixujte.
5
Mezitím na trošce oleje orestujte sušená rajčata.
6
Polévku nalijte do talířů.
7
Ozdobte ji uvařeným pórkem, cizrnou a orestovanými rajčaty. Zakapejte extra panenským olivovým olejem a dochuťte petrželkou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.