Recepty Dezerty Pečené Pouťové nebo svatební Klatovské koláče

Ingredience

Těsto:
600 g hladké mouky
160 g másla
60 g moučkového cukru
250 ml mléka
1 kostka kvasnice
3 vejce (žloutky)
1 vanilkový cukr
1 špetka soli
1 citron (nastrouhaná kůra)
Náplně - tvarohová:
1 kg měkkého tvarohu (v alobalu ne vanička)
4 vejce (žloutky)
vanilkový cukr
moučkový cukr (podle chuti)
smetana ke šlehání (dle hustoty)
Maková:
400 g mletého máku (svařit s mlékem na kaši)
2 lžičky perníkového koření
krystalový cukr
Povidla
švestková povidla (rozmíchat s rumem)

Postup přípravy

1

Do kastrůlku dám rozpustit máslo,pak do něj naleju mléko a žloutky a celé naleju na všechny ostatní suroviny které už čekají v míse...ať už robota nebo pekárny. Nechám vypracovat těsto a ihned ho rozdelím na bochánky na pečící papír. Z této dávky je cca 8koláčů průměr 24...Rozválíme malým válečkem koláče do kulata a prsty vymačkáme okraje...potřeme žloutkem.nazdobime,upečeme...po upečení potírám rozpuštěným máslem s rumem a vanilkovým cukrem,...od oka...proste to tam tak cmrndnu do kastrůlku :-D Kdo chce může i pocukrovat. Pecu od oka do zezlatnuti. nevedu ani teplomer ani u toho necucim po hodinach . Toto testo nekyne,koláče se vyvalují hned. Po vyvalení placek si teprve chystám náplně,takze koláče mezitím na papíře vykynou :-)

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3