Pravé kremrole
Autor
Dana T.
Drahenice
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0
Autorův příběh
Tento recept mám už 30 let od tety mého manžela. Vždycky, když ho dělám, ráda si na ní zavzpomínám. Byla skvělá cukrářka a v lokalitě, kde žila opravdu „vyhlášená“. Ta měla recept také od své tedy, která je pekla údajně celý život. Takže se mě neptejte jak je starý. Určitě i přes 100 let. Už jsem jedla různé varianty kremrolí, které byly z jednodušších receptů, ale k tomuhle jsem se vždy vrátila. Dnes už ani jiné kremrole nedělám, protože vím, že nemají konkurenci. Je to zvláštní, ale tuhle zkušenost mám u dost sladkostí. Někdo možná podotkne, že to není žádná rychlovka a je s tím šíleně práce. Ano. Proto, když čas nemám, dělám jiné sladkosti. Ale kremrole jsou pro mě obřad a vždy si jejich pečení náležitě užívám.
Ingredience
Těsto 1. část:
100 gramů hladké mouky
250 gramů Hera máslová
Těsto 2. část:
200 gramů hladké mouky
2 žloutky
½ sklenice vody
1,5 lžíce ocet
1 špetka soli
Náplň:
4 bílky
240 gramů cukr krystal
moučkový cukr (na posyp)
Autorův příběh
Tento recept mám už 30 let od tety mého manžela. Vždycky, když ho dělám, ráda si na ní zavzpomínám. Byla skvělá cukrářka a v lokalitě, kde žila opravdu „vyhlášená“. Ta měla recept také od své tedy, která je pekla údajně celý život. Takže se mě neptejte jak je starý. Určitě i přes 100 let. Už jsem jedla různé varianty kremrolí, které byly z jednodušších receptů, ale k tomuhle jsem se vždy vrátila. Dnes už ani jiné kremrole nedělám, protože vím, že nemají konkurenci. Je to zvláštní, ale tuhle zkušenost mám u dost sladkostí. Někdo možná podotkne, že to není žádná rychlovka a je s tím šíleně práce. Ano. Proto, když čas nemám, dělám jiné sladkosti. Ale kremrole jsou pro mě obřad a vždy si jejich pečení náležitě užívám.
Postup přípravy
1
1 část se spojí v hladkou hmotu a dá se do lednice 2. část také vypracuji v hladké těsto, které nechám chvilku v lednici, ale pozor – přikryté Podle receptu by se těsta měly nechat v lednici přes noc, ale já po hodince pokračuji. Zjistila jsem, že v tom není až tak velký rozdíl. Těsto číslo 2.rozválejte co možná nejvíce-jak to jde. Do něj nakrájejte kousky hmoty č.1. Zabalte, jako by jste hmotu č.1 chtěli schovat a začněte opět rozvalovat. Je potřeba před rozválením podsypávat hladkou moukou. Po rozválení opět zabalte a to vše opakujte ještě dvakrát. Těsto nehnětejte ani jinak nemačkejte. A pak to začne. Máte-li těsto hladké, teď přijde etapa, že si trochu zacvičíte. Připravte si větší vál – prostě větší prostor. Přes půl hodiny se musí těsto mlátit o vál a musíte ho natahovat. Když už vidíte, že je hlaďoučké, nakrájejte ho na malé kousky (asi 10) a nechte na talíři v lednici. Berte jeden po druhém a rozvalujte. Rádýlkem tvořte širší proužky a těmi obmotávejte trubičku na kremroli. Pak potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte na plech. Pečení musíte vyzkoušet. Roky jsem pekla ve své 30 let staré pomocnici na 170°C. Teď jedu s nováčkem na horkovzduch…
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4