Recepty Polévky Pravé portugalské caldo verde

Ingredience

350 g kapusty kadeřavé
2 cibule
3 stroužky česneku
½ kg brambor
500 ml zeleninového bujónu
2 špekáčky
sůl
mletý černý pepř
olivový olej
čerstvá petrželka
chléb

Postup přípravy

1

Kapustu omyjeme a nakrájíme na velmi tenké proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Oloupané brambory nakrájíme na kostky.

2

Do hrnce přidáme trochu olivového oleje, osmažíme cibuli a česnek. Přidáme brambory a klobásku nakrájenou na kostičky, vše lehce osmažíme. Přilijeme vývar.

3

Polévku vaříme dokud nejsou brambory měkké. Přidáme nakrájenou kapustu, sůl, pepř a dusíme asi 5 minut, aby kapusta změkla. Hotovou polévku ozdobíme natí a podáváme s pečivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3